Stralen

Sterk reinigend vermogen

Stralen is een mechanische oppervlaktebehandeling waarmee we roest en vuil efficiënt kunnen verwijderen van een voorwerp of materiaal (bovendien kunnen we het oppervlak van het voorwerp zo ook de gewenste ‘ruwheid’ geven). Bij het stralen blazen we een stroom van licht schurende korrels (grit) met behulp van een compressor onder hoge druk op het te behandelen voorwerp, waardoor de vervuiling die zich op en in het oppervlak bevindt, wordt verwijderd. Omdat de te bewerken voorwerpen en hun toepassingen soms verschillen, maken we bij het stralen gebruik van verschillende typen en formaten korrels van uiteenlopende materialen die elk bedoeld zijn voor een specifieke toepassing en situatie (we stralen veelal met een ‘inert straalmiddel’ om roestvorming door eventueel achtergebleven straalkorrels te voorkomen). We kunnen elk object of materiaal zodoende op de gewenste wijze, volgens de geldende normen voor u ‘schoonstralen’.

Goed om te weten

  • Stralen is een precisiewerk dat alleen door ervaren ‘stralers’ kan worden uitgevoerd: zeker wanneer het te behandelen voorwerp van dun materiaal of sterk vervuild is, kan het eenvoudig vervormen en onherstelbaar beschadigd raken.
  • Het is belangrijk dat het te behandelen voorwerp direct na het stralen een vervolgbehandeling krijgt, aangezien het roestproces al snel weer op gang komt (bijvoorbeeld bij een hoge luchtvochtigheid).
  • Bij het stralen kun je alleen dat deel van het voorwerp dat in het zicht is behandelen (het is onmogelijk om in felsranden, tussen twee platen of achter verstevigingen te stralen).
  • Afmetingen cabine: 10000 x 6000 x 3000
Adres

De Run 5118, 5503 LV Veldhoven

Contact
De Run Metaalcoating: 040-2553858
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
Dameco Plating: 040-2060192
Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 17.00 uur.

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 11.00 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Derunmetaalcoating.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.