Poedercoaten

De beste bescherming van uw materiaal

Poedercoaten, dat ook wel poederlakken wordt genoemd, is een milieuvriendelijke, elektrostatische lakbehandeling. Hiermee kunnen we voorwerpen zonder gebruik van oplos- en verdunningsmiddelen voorzien van een egale slag- en slijtvaste laklaag (die een bijzonder duurzame bescherming biedt tegen corrosie en extreme weersinvloeden). Bij deze methode wordt een speciaal geprepareerd verfpoeder door middel van een spuitpistool met perslucht ‘verneveld’ op het te poedercoaten voorwerp. Doordat het poeder tijdens het verlaten van het spuitpistool negatief elektrostatisch wordt geladen, blijft het poeder plakken aan het positief geladen oppervlak van het betreffende voorwerp. Vervolgens wordt het geheel in een oven geplaatst, waarna de vaste poederlakdeeltjes zich omvormen tot een vloeibare verf die zich ‘naadloos’ aan het oppervlak hecht en uiteindelijk volledig uithardt tot een sterke, beschermende laklaag.

De Run - kleuren en diversiteit producten

Verschillende soorten Ral kleuren en materiaal. Poedercoat door De Run metaalcoating.

Goed om te weten

  • Als u een voorwerp of materiaal wilt laten poedercoaten, wordt het eerst ‘mechanisch’ voorbehandeld (door het te stralen/te schuren/te polijsten). Dit is noodzakelijk om een goede hechting van de poedercoating aan het materiaal te verkrijgen.
  • Uw materiaal kunnen we in alle RAL-kleuren, zowel mat als glanzend poedercoaten, bovendien is het mogelijk om de coatings van een speciale textuur te voorzien.
  • We kunnen uw materiaal ook snel én betaalbaar voorzien van een eersteklas 2-kleurenpoedercoating (denk hierbij aan palen voor verkeerslichten in zwart-wit, beschermingsbeugels bij benzinestations in geel-zwart, enzovoort).
  • Wanneer u wilt dat uw voorwerp of materiaal van een eigen, aparte kleur (dus geen RAL-kleur) wordt voorzien, dan kunnen we deze kleur specifiek voor u ontwikkelen.
  • Uw materiaal kan voorzien worden van een hittebestendige laklaag via zowel een poedercoating- als een natlakbehandeling.
  • Afmetingen oven: 9300 x 2900 x 2800
De Run - poedercoaten in 2 kleuren

Poedercoaten in twee kleuren. De Run metaalcoating

Adres

De Run 5118, 5503 LV Veldhoven

Contact
De Run Metaalcoating: 040-2553858
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
Dameco Plating: 040-2060192
Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 17.00 uur.

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 11.00 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding